Çubuk’un et yemeği ‘homaça’ coğrafi işaret aldı
İlçemizin et yemeği ‘homaça’ Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) tarafından Coğrafi işaret tescil belgesi verildi. Belediye Başkanımız Baki Demirbaş gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeyle özdeşleşen gıda ürünlerinin coğrafi işaretle tescillenmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Demirbaş konuşmasına şöyle devam etti:
“Ülkeler, artık daha fazla katma değer sağlamak, daha fazla zenginleşmek için patentler, markalar, coğrafi işaretlere çok önem veriyor. İlçemiz de köklü ve zengin mutfak kültürüne sahiptir. Son olarak sunduğumuz belgelerin incelenmesi ve yapılan değerlendirme sonucu özel yemeğimize coğrafi işaret tescili verildi. Sırt, but, boyun gibi kemikli etten yapılan homaça, özel yöntemlerle kuyruk yağı veya tereyağında pişiriliyor. Kendi buharında kısık ateşte 8-10 saatte pişirilen homaça için aldığımız bu patent sayesinde ilçemize gelen ziyaretçi sayısı artacaktır.” dedi.